Jak sledovat ČT Sport Plus?

ČT sport plus: jak naladit na TV?

ČT Sport Plus představuje prostor pro živé přenosy ze sportovních klání, která se nevejdou do hlavního vysílání. Je tak docela dobře možné, že můžete svůj oblíbený sport sledovat, i když ho nenajdete v programu. Česká televize je totiž u nás špičkou na sportovním poli. Vlastní práva na mnoho událostí, včetně těch, které mají menší komerční potenciál (jako malé a méně známé sporty), ale také těch nejsledovanějších. Komentátoři České televize také patří k nejuznávanějším odborníkům u nás. Proto je opravdu skvělé, že ČT Sport Plus spustila tuto unikátní službu.

Co je ČT Sport Plus?

ČT Sport Plus je nový online sportovní kanál, který nenajdete mezi běžnými televizními stanicemi a k jejímu sledování potřebujete přístup k internetu. Představuje prostor, kde ČT vysílá všechna sportovní klání, ke kterým má vysílací práva a nevejdou se ani do programu ČT 4 Sport, ani do programu ČT 2. Pokud nemáte zařízení připojené k internetu, máte smůlu. Ovšem existuje mnoho způsobů, jak můžete dnes k internetu připojit i „hloupou” televizi. Máte-li Smart TV, počítač, tablet nebo mobil, můžete sledovat ČT Sport Plus bez omezení s pomocí těchto zařízení.

Jak sledovat ČT sport Plus?

V následujícím seznamu najdete návod na sledování ČT Sport Plus pomocí webového prohlížeče, speciální mobilní aplikace, kanálu iVysílání nebo HbbTV na chytré televizi. Ale ani v případě, že nemáte HbbTV nemusíte zoufat. Některé televize s operačním systémem Android umí tzv. Chromecast, tedy streamování z mobilu, tabletu či počítače přímo na televizi.

HbbTV

Většina chytrých televizí má tzv. HbbTV. Stačí stisknout červené tlačítko HbbTV na vašem dálkovém ovladači a zobrazí se vám nabídka. Z té si vyberete požadovaný sportovní přenos. HbbTV zobrazuje bonusové pořady dané televizní stanice, které se nevešly do hlavního vysílání. Jedinou podmínkou je, aby televize byla připojena k internetu.

Jak naladit ČT Sport Plus pomocí HbbTV krok za krokem:

  1. Zapněte na televizi jakýkoliv kanál České televize.
  2. Stiskněte na dálkovém ovladači červené tlačítko HbbTV.
  3. Vyberte si z nabídky svůj oblíbený pořad.

Na webu ctsport.cz

ČT Sport Plus můžete sledovat také ve svém webovém prohlížeči v počítači, případně na televizi, pokud ji propojíte s počítačem pomocí HDMI kabelu. Je to snadné.

Jak sledovat ČT Sport Plus na webu ctsport.cz krok za krokem:

  1. Z webového prohlížeče jděte na stránku ctsport.cz
  2. V pravém horním rohu v menu klikněte na odkaz ČT Sport Plus
  3. Tam najdete všechny aktuálně vysílané přenosy podle data a času vysílání

ČT Sport Web

V mobilní aplikaci

ČT Sport má pro své fanoušky také skvělou mobilní aplikaci pro systémy Android i iOS, která mimo jiné poskytuje aktuální zprávy a výsledky včetně notifikací. Sportovním fandům se tak rozhodně vyplatí ji mít. V jejím rozhraní můžete také sledovat ČT Sport Plus i ČT 4 Sport.

Jak sledovat ČT Sport Plus v aplikaci ČT Sport krok za krokem:

  1. Stáhněte a nainstalujte si aplikaci ČT Sport (Android, iOS)
  2. V aplikaci si vyberte z nabídky aktuálně vysílaných živých přenosů

 ČT Sport Plus v aplikaci ČT Sport Plus Android

iVysílání

Nejelegantnější způsob sledování všech pořadů České televize, nabízí internetový portál iVysílání. Ten si můžete nainstalovat na svou chytrou televizi místo HbbTV nebo pokud vám HbbTV nefunguje. Můžete si aplikaci nainstalovat také do mobilu nebo na tablet.

Portál iVysílání jede i ve webovém prohlížeči, takže zde se nabízí možnost sledovat i těm, kdo nemají televizi připojenou k internetu. Stačí rozjet iVysílání na počítači a připojit televizi k počítači HDMI kabelem.

Všechny pořady iVysílání můžete sledovat na mobilu, tabletu nebo chytré televizi pomocí jejich příjemné aplikace.

Jak sledovat ČT Sport Plus v aplikaci iVysílání krok za krokem:

  1. Stáhněte a nainstalujte si aplikaci ČT Sport (Android, iOS)
  2. V aplikaci si vyberte kategorii Sport
  3. V ní si zvolte svůj oblíbený přenos
  4. Můžete také vyhledávat přenos přímo podle názvu

iVysílání IOS

Co když nemám chytrou televizi?

Ani majitelé „hloupých” televizí a televizí bez internetového připojení si nemusí zoufat. Drtivá většina televizí starých maximálně 10 let a některé starší mají tzv. HDMI vstup. Stačí za pár korun pořídit HDMI kabel, kterým propojíte televizi se svým počítačem a televize bude pro váš počítač fungovat jako externí monitor.

Následně si najdete ČT Sport Plus na svém počítači jedním z výše uvedených způsobů, propojíte počítač s televizí pomocí HDMI kabelu a můžete koukat bez omezení na všechno, co se vám zobrazí na počítači.

Jak sledovat ČT Sport Plus v zahraničí?

Bohužel, ČT Sport Plus stejně jako všechny ostatní kanály ČT lze sledovat pouze v České republice. Pokud přeci jen chcete sledovat ČT Sport Plus v zahraničí, musíte obejít lokační služby instalací VPN do vašeho počítače nebo mobilu. Kvalitní VPN služby jsou většinou placené.

Kolik stojí předplatné ČT Sport Plus?

Sledování ČT Sport Plus je zcela zdarma. Jedná se o doplňkové vysílání sportovního kanálu veřejnoprávní televize.

Co můžete sledovat na ČT Sport Plus?

Na ČT Sport Plus můžete sledovat vše, na co má ČT práva a nevešlo se to do hlavního vysílání. Spolehnout se tak můžete, že tam najdete přenosy z velkých sportovních akcí, ale také ze zajímavých mezinárodních soutěží.

Malý výběr toho, co na ČT Sport aktuálně najdete, jsme pro vás sestavili v tabulce níže:

Fotbal

Evropská liga EUFA, Evropská konferenční liga, Národní fotbalová liga, MOL Cup, MS ve fotbale i Kvalifikace na MS, Liga národů

Hokej

Tipsport Extraliga, Chance liga, MS v hokeji, MS juniorů v ledním hokeji

Tenis

Roland Garros, ATP Cup, Davis Cup, Billie Jean King Cup

Zimní sporty (světové poháry a MS)

běh na lyžích, biatlon, alpské lyžování,  skoky na lyžích, rychlobruslení, snowboarding

Basketbal

ME v basketbalu mužů

Volejbal

MS ve volejbale mužů

Bojové sporty

MMA Oktagon

Atletika

Diamantová liga

Cyklistika

Tour de France, cyklistické závody

Velké akce

letní olympijské hry, zimní olympijské hry

Dostihy

přenosy z českých i zahraničních závodišť

author photo
Barbora Jiřincová

Redaktorka Barbora Jiřincová se už 3 roky věnuje psaní článků pro recenzní portály a hodnocení různých služeb a platforem. Jejím hlavním mottem je poskytnout čtenářům co nejpodrobnější informace, a přitom je textem neunudit. Zaměřuje se na články se sportovní tematikou, protože ke sportu má celý život blízko. Nejvíc ji to vždy táhlo k fotbalu, zimním sportům nebo dostihům.

Zobrazit publikace od Barbora Jiřincová

Číst dál

TOP 10 nejobtížnějších sportů na světě
TOP 10 nejobtížnějších sportů na světě
Každý sport je fyzicky náročný. Když se ale ptáme, který je nejnáročnější, tak musíme brát v potaz různé stránky fyzického výkonu. Některé sporty kladou větší
Číst dál
k Barbora Jiřincová
1845
Daň z výhry ze sázek a v loterii 2024
Daň z výhry ze sázek a v loterii 2024
Jak se daní se výhry ze sázek a v loterii
Číst dál
k Barbora Jiřincová
2804
Chance mobilní aplikace → stáhnout app pro Android (APK) a iOS
Chance mobilní aplikace → stáhnout app pro Android (APK) a iOS
Chance mobilní aplikace pro Android a pro iOS nabízí hráčům a sázejícím všechno, co webové rozhraní a něco navíc. Pokud tedy sázíte z mobilu, určitě si
Číst dál
k Barbora Jiřincová
321